top of page
  • Foto van schrijverHarriët Robijn

#1 Hoe je creatieve energie na een bruisende meeting wél vasthoudt...

Je kent ze wel van die brainstorms, projectmeetings of workshops die op het moment zelf heel inspirerend en motiverend zijn. De energie spat er van af, iedereen draagt bij, en zit vol ideeën voor vervolgstappen.


En dan gaan jullie over tot 'de orde van de dag'. De inspiratie en motivatie vervliegt....Of misschien herken je dit? Je zit met een groep inhoudelijke experts bij elkaar en jullie willen tot een duidelijk projectplan komen. Iedereen doet zijn zegje, maar jullie lijken langs elkaar heen te praten. Jullie raken de kern niet. Wat begon met enthousiasme, eindigt in frustratie. Positieve energie om verder te gaan verdampt.


Hoe kun je zo’n meeting efficiënter en energieker insteken, zodat je het enthousiasme vasthoudt? Of liever nog, verspreidt?Hoe dan wel?


Gezamenlijk een beeld creëren van de belangrijkste conclusies en vervolgstappen helpt enorm. Letterlijk een beeld, dat je allemaal kunt zien dus.Daar kan je foto's voor gebruiken, of 'gewoon' pen en papier. Als iedereen maar hetzelfde beeld heeft. Met simpele vormen kom je al een heel eind.


Zo'n 70% van de mensen denkt in beelden.

Zo'n 70% van de mensen denkt in beelden. Dat betekent dat je bij het horen of lezen van tekst een beeld creëert. Alleen iedereen creëert zijn eigen beeld.


Geen paniek


Het hoeft geen artistiek hoogstaand werk te zijn. Vooral functioneel en samen gemaakt. Alleen met vierkantjes, rondjes, lijnen en pijlen kom je al een heel eind. Maak een combinatie van korte tekst en beeld, zodat een beeld voor 1 interpretatie vatbaar is. Laat je perfectionisme los.


Laten we samen de wereld wat speelser en creatiever maken!


Liefs,

HarriëtZou je dit artikel willen delen met je connecties? Dat zou ik echt geweldig vinden. Dank je wel alvast :-)

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page