top of page
  • Foto van schrijverHarriët Robijn

#4 Nog 6 tips om jouw creativiteit te stimuleren

Je las mijn blog #3 Waarom iedereen creatief is en ja, ok dat geloof je wel. Misschien. En die 3 tips, daar kun je wellicht wel iets mee. Maar die knop voor creativiteit bestaat nog steeds niet. Je kunt wel wat meer tips gebruiken...6 tips om jouw creativiteit te stimuleren

Met de 3 eerdere tips kreeg je vooral wat langere termijn advies. 'Probeer eens iets nieuws', 'Verdiep je in nieuwe vakgebieden' en 'Omgeef je met mensen met een andere kijk op de wereld dan jijzelf'. Je bent toe aan tips waar je nu, vandaag, iets mee kunt. Komen ze!


  1. Stel je oordeel uit. Luister naar anderen zonder direct iets met je oordeel te doen. Leg je oordeel naast je neer. Luister en luister echt, stel open en uitnodigende vragen met het doel die ander te begrijpen.

  2. Experimenteer. Test je nieuw verworven ideeën, deel ze met anderen. Maak dat nieuwe product al voordat je het helemaal hebt uitgedacht. Zie wat het doet.

  3. Laat je angst om te falen los. Als je experimenteert, gaan er dingen anders dan jij van te voren hoopte of verwachtte. Probeer dat niet te zien als falen, leer ervan. Kijk ook hiernaar met nieuwsgierigheid. De 'groten der aarde' op het gebied van creativiteit als Einstein en Steve Jobs zouden niet zover zijn gekomen zonder te falen en daarvan te leren.

  4. Blijf niet ploeteren, doe iets fysieks. Als je vast zit en geen steek dichter bij een oplossing komt, zoals in het voorbeeld dat ik gebruikte, is het beter om even los te laten. Je hersenen even rust te geven. Ga naar buiten, wandel, sport, speel, maak muziek.

  5. Laat je inspireren door kunst. Als je vastzit, helpt het soms om kunst van anderen in je op te nemen. Zonder oordelen over de kunst of over jezelf. Absorberen. Ga naar een museum, luister naar muziek of geniet van jouw favoriete kunstvorm.

  6. Laat los. En vertrouw op je intuïtie en dat het juiste antwoord jou vindt. Dat klinkt misschien heel zweverig, maar dat is het allerminst. Door lost te laten, er even niet mee bezig te zijn. Misschien zelfs te dagdromen, geef je je hersenen de kans alle informatie en kennis die in je brein huist zich te verbinden met elkaar. Uiteraard moet je brein dan al wel gevoed zijn met veel verschillende inzichten en ervaringen. En zo kom je dan weer bij de tips van blog #3 😉

Ik wens je veel creativiteit en nieuwsgierigheid! En het vertrouwen dat ook jij het in je hebt om je creativiteit weer terug te vinden, mocht je het een beetje zijn kwijtgeraakt. Tot slot ben ik ook heel benieuwd naar wat jou helpt om je creativiteit te stimuleren en verder te ontwikkelen. Ik zou het super tof vinden als je jouw tips deelt hieronder deelt!

Liefs,

Harriët

Vond je dit een waardevol artikel? Ik zou het geweldig vinden als je het wilt delen met je connecties! Laten we creativiteit stimuleren. Dat kunnen we wel gebruiken!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page